Rågsved grabbarna, Ibbe och Lokal, med deras senaste låt "Jaga Para".

Rapparna Ibbe och Karl, a.k.a Lokal, släppte nyligen en låt vid namnet ”Jaga Para”.
Vet att Ibbe har gjort låtar med Lokal tidigare och har gjort ett inlägg om Lokal tidigare på bloggen, så självklart blev jag nyfiken när jag såg att de hade en ny låt tillsammans.

Det första som plingade i mitt huvudet när jag hörde låten, var låten ”Money Baby” med amerikanska rapparen K. Camp.
Började tänka, varför göra en rip-off?

Jag är öppensinnad person, så istället att langa hatkommentarer som jag såg på videon, valde jag istället kolla det med Ibbe istället.
Så jag valde att adda Ibbe på Facebook, och tänkte skriva till honom och bara fråga vad som va idén med att göra en låt som var så lik ”Money Baby”.

Men då såg jag hans status på Facebook.
Då han hade skrivit:
”Låten ”Jaga Para” var från början en remake av Money Baby av K Camp. Låten skulle vara med på DJ Black Moose kommande mixtape där artister gör remixar av låtar från USA. Senare valde vi att plocka bort låten från mixtapet och istället släppa den själva via GLA. Vår kära producent Oscar Levander gjorde om beatet och la till en egen touch. Låten blev mycket mer än bara en remake och har växt betydligt i våra ögon. ”Jaga Para” representerar underklassen och kampen underifrån mot toppen. Kärlek från oss till er, imorgon släpps låten!”

Då föll alla pusselbitar på plats.
Och jag tyckte det lät trovärdigt, så sanningen är, att jag supportrar grabbarna, utan tvekan, upp till 100%.
Bara att ni gör er thang, big up!

SHARE MY DOPE BLOG